- 300 gr Inktvis (hou iets meer aan i.v.m. afsnijdsel)
- 1 el Olijfolie
- enkele snufjes Paprika poeder,
- 1 Rode paprika en 1 ui in repen gesneden
- Rucola
- Kappertjes
- Voor de dressing
90 ml goede kwaliteit Extra Vierge Olijfolie
45 ml sherryazijn
1 teen Knoflook fijngesneden
Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 225 graden. Begin met het maken van de dressing, zodat alle ingrediënten de tijd krijgen om hun smaak af te geven. Meng alles door elkaar heen, maar maak er geen emulsie van. Maak op smaak met peper en zout, en laat dit staan tot gebruik.
Doe de ui en paprika in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met knoflook, paprikapoeder, peper en zout en grill 12 minuten in de oven.
Spoel de inktvis af onder stromend koud water, en dep deze goed droog. Mocht er nog een vliesje op zitten, verwijder deze dan met een scherp mes. Snijd mooie plakken niet te dun en dep ook deze vervolgens zo droog mogelijk. Marineer de inktvis net als de groenten en grill in dezelfde oven voor 3 minuten.
Meng de groenten met de inktvis en de kappertjes. Besprenkel de rucola met de dressing en voeg de inktvissalade toe en serveer.