Monthly Archives: maart 2019

Hollandse garnalen, appel (granny Smith) en veldsla

Garnalen mengen met room (Creme fraiche),appel in kleine blokjes gesneden en mayonaisse. Verhouding mayo room 2:1. Garneren met veldsla en wat dille.

Posted in Amuse, Bienvenue Maaseik | Leave a comment

Salade van dun gesneden huis gerookte eendenborst, crème van courgette en soja, salade en krokante sjalot

Maak de eendenborsten (0,5pp) schoon door verwijderen vliezen en haasje, snij het vet in met kleine ruiten tot net niet in het vlees. Breng de rookton aan de rook en rook de borsten 5 min in een gesloten rookton. Bak … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Voorgerecht | Leave a comment

Schelvis geroosterd, balluchon van prei met jonge groentjes, aardappel in verse kruiden, schuimige beurre blanc en spicy dragon knoflook olie.

Maak de schelvis schoon per portie(ontgraten en evt snijden), bak a la minute. beurre blanc: 2 sjalotten gesneden, 1 theelepel kardamom,1 laurier, theelepel korianderzaad, theelepel venkelzaad -fruit alles aan met boter en blus af met 0,5L ww en 250gr room … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Hoofdgerecht | Leave a comment

Tarte tatin van gekaramelliseerde ananas met salie en een vleugje limoen, ijs van Belgische chocolade en rasp van witte chocolade.

Snij van de bladerdeeg rechthoeken en bak deze blind (al licht kleuren) op 175C tussen 2 matjes en gewicht erop ongeveer 20-26min. Zet de oven even op 220C, bestrooi de deeg met poedersuiker en karamelliseer de bladerdeeg in de oven … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Dessert | Leave a comment