Schelvis geroosterd, balluchon van prei met jonge groentjes, aardappel in verse kruiden, schuimige beurre blanc en spicy dragon knoflook olie.

Maak de schelvis schoon per portie(ontgraten en evt snijden), bak a la minute.

beurre blanc:

2 sjalotten gesneden, 1 theelepel kardamom,1 laurier, theelepel korianderzaad, theelepel venkelzaad

-fruit alles aan met boter en blus af met 0,5L ww en 250gr room en laat inkoken tot 1/3. Zeef en monteer met boter.

Balluchon prei:

pof een knolselder 1,5 uur op 180C, snij julienne

pof wat winterpeen 25 min snij julienne

snij prei in de lengte door en 1 x in 2 stukken en blancheer gaar.

fruit wat fijn gesneden sjalot en groentjes met vleugje kerrie aan

leg 2 a 3 repen pp naast elkaar en rol op met groentjes mix, schuif a la minute in de oven met wat boter erop p/z

snij kleine blokjes aardappel en zet 1/3 met room en kook net gaar, voor een mix van verse kruiden toe naar eigen smaak en p/z

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.