Tarte tatin van gekaramelliseerde ananas met salie en een vleugje limoen, ijs van Belgische chocolade en rasp van witte chocolade.

Snij van de bladerdeeg rechthoeken en bak deze blind (al licht kleuren) op 175C tussen 2 matjes en gewicht erop ongeveer 20-26min.

Zet de oven even op 220C, bestrooi de deeg met poedersuiker en karamelliseer de bladerdeeg in de oven tot deze gesmolten is ongeveer 2 a 3 min. en zet ze weg tot gebruik

Karamel:

400 suiker en 100 water koken tot mooi bruine karamel in koperen pan (dit duurt ongeveer 10 min) niet roeren!!! De karamel moet helder blijven.

intussen zet klaar rasp en sap van 2 limoenen, 40 jam abrikoos en eetl vanille suiker.

als de karamel bruin is naar wens blus af met de rest en stort op een matje dun uit en laat ff hard worden

Ananas:

-schil de ananas, snij de pitten uit en snij in 4.

-snij dunne plakken en leg mooi dakpans in lange rijen in een gastronormbak.

-beleg met salie blaadjes over de lengte, daarover stukken van de karamel, slagersfolie erop en schuif op 100C in de oven tot de karamel opgelost is circa 15 min.

-bekleed de bladerdeeg met ananas, serveer er ijs bij en rasp wat witte chocolade erover.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Dessert. Bookmark the permalink.