Monthly Archives: februari 2015

Zacht gegaard en gelakt buikspek met gamba, romanesco, witlof en pompoen Parmezaan crème

Zacht gegaard buikspek. Portioneer het buikspek op ongeveer 1 kg per stuk en trek het vacuüm. Gaar het 24 uur op 60 graden in de roner. Speklak. 500 gr kippenbouillon 1 scheut ketjap 100 gr 7UP 2 el ketchup 1 … Continue reading

Posted in Rantree, Tussengerecht | Leave a comment

Kwartel in bladderdeeg met eendenlever, gekonfijte oesterzwam en rode wijnsaus

Kwartel. Kwartel schoon maken en dan het borstje op een plakje parmaham leggen. Deze insmeren met duxelle en een plakje verse eendenlever erop doen. Uit het pootje moet het bovenste bootje verwijderd worden en dan op de lever gelegd worden. … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Rantree | Leave a comment

Warm chocolade taartje met carpaccio van peer, choco garnache ,vanille ijs

Warm chocolade taartje 200 gr eigeel 150 gr eiwit 50 gr suiker 375 boter 375 chocolade 100 gr bloem Eigeel, eiwit, en suiker schuimig slaan. Boter en chocolade samen verwarmen boven water damp dan de bloem erbij. Deze massa bij … Continue reading

Posted in Dessert, Rantree | Leave a comment

Rilette van kabeljauw met zoutzure groenten en rodekool vinaigrette

Kabeljauw Rilette. Maak de kabeljauw schoon en pekel hem 5 uur in 1 liter water met 30 gr zout. Trek de kabeljauw vacuüm en gaar hem ongeveer 30 minuten op 48 graden in de roner. Als deze gaar is doe … Continue reading

Posted in Rantree | Leave a comment