Monthly Archives: november 2010

SINAASAPPELSABAYON

Ingrediënten 5 eidooiers 1 vanillestokje 1 sinaasappel 180 gram witte suiker 250 ml witte wijn 50 ml cointreau of grand marnier Pers de sinaasappel en haal het merg uit het vanille stokje. Meng de suiker, vanille en sap. Klop de … Continue reading

Posted in Dessert, Frans, Italiaans | Leave a comment

KROKET VAN RISOTTO

Ingredienten: 150 GRAM RISOTTORIJST 1/2 LITER KIPPENBOUILLON 1 UI, gesnipperd 50 GRAM KAAS, geraspt 30 GRAM BOTER 2 EIEREN 2 EETLEPELS BLOEM 100 GRAM PANEERMEEL Roerbak de ui 3 minuten. Roer de rijst erdoor en verhit een minuut. Doe nu … Continue reading

Posted in Amuse, Italiaans, Voorgerecht | Leave a comment

GRIET GEBAKKEN MET JUS VAN OLIJFOLIE, GEZOUTEN CITROEN EN OESTERS

600 GRAM GRIET De griet in porties snijden en peper en zouten, deze zachtjes bakken in olijfolie en langzaam laten doorgaren. SAUS VAN OLIJFOLIE, GEZOUTEN CITROEN EN OESTERS Ingredienten: 1 dl olijfolie van eerste persing ½ zoute citroen in een … Continue reading

Posted in Bon Bassin Maastricht, Frans, Hoofdgerecht | Leave a comment

SINT JACOBSMOSSELEN MET BLOEMKOOL EN TRUFFELJUS

INGREDIËNTEN: 4 SINT JACOBSMOSSELEN 250 GR BLOEMKOOL 1 DL ROOM TRUFFELPASTA JUS DE VEAU Kook de bloemkool tot hij zacht is in kokend water met zout. Maak de coquille schelp open of vraag dit te doen bij de visleverancier. Laat … Continue reading

Posted in Amuse, Bon Bassin Maastricht, Frans, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

TOAST KANNIBAAL VAN RAUWE EN GEBAKKEN LANGOUSTINES

INGREDIËNTEN: 8 TOASTEN VAN WITBROOD 8 GEDROOGDE TOMATEN 12 LANGOUSTINES BIESLOOK 2 EETLEPELS PESTO 8 PEULTJES Houd vier rauwe langoustines opzij. Maak van de rest het vlees los en hak het grof. Meng de gehakte langoustines met pesto. Verdeel over … Continue reading

Posted in Bon Bassin Maastricht, Frans, Italiaans, Recepten per Restaurant, Voorgerecht | Leave a comment

ZALM GEGAARD OP HET BORD MET TOMAAT EN DRAGON

INGREDIËNTEN: VERSE ZALM DRAGON OLIJFOLIE TOMATENCOULIS GROF ZEEZOUT PEPER UIT DE MOLEN Snijd de zalm in dunne plakjes ( tranches). Leg als carpaccio op een bord en smeer de tomatencoulis eroverheen. Breng op smaak met grof zeezout, peper uit de … Continue reading

Posted in Amuse, Bon Bassin Maastricht, Frans, Italiaans, Recepten per Restaurant | Leave a comment

MAKREEL TARTAAR MET VENKELCHIPS EN ARTISJOKKENCREME

INGREDIËNTEN: 3 MAKRELEN GEFILEERD ARTISJOKKENPUREE (kant en klaar) 2 THEEL KAPPERTJES 1 CITROEN PASTIS OLIJFOLIE BIESLOOK PEPER ZOUT VENKEL Haal het vel van de makreel en verwijder de middengraat, snijd de makreel in blokjes en hak dan nog even fijn … Continue reading

Posted in Amuse, Bon Bassin Maastricht, Frans, Italiaans, Recepten per Restaurant | Leave a comment