MAKREEL TARTAAR MET VENKELCHIPS EN ARTISJOKKENCREME

INGREDIËNTEN:

  • 3 MAKRELEN GEFILEERD
  • ARTISJOKKENPUREE (kant en klaar)
  • 2 THEEL KAPPERTJES
  • 1 CITROEN
  • PASTIS
  • OLIJFOLIE
  • BIESLOOK
  • PEPER ZOUT
  • VENKEL

Haal het vel van de makreel en verwijder de middengraat, snijd de makreel in blokjes en hak dan nog even fijn tot een tartaar en houd koel. Breng op smaak met de peper, zout, citroensap, pastis, kappertjes en bieslook en zet weg in een kom gekoeld in ijs.

Maak de venkel schoon en snijd doormidden, verwijder de kern. Snijd de venkel in dunne plakjes en meng door de bloem. Laat uitlekken in een zeef frituur in friteuse van 160 graden.

Vul een ring met de makreeltartaar en glaseer met de artisjokkenpuree, garneer met de venkelchips en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Frans, Italiaans, Les Trois Seaux Maastricht, Recepten per Restaurant. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *