Eendenborst met gedroogde tomaten en salade

Ingrediënten

  • Eendenborst
  • Peper en zeezout
  • Rucola
  • Rode ui
  • Raketsla
  • Venkel
  • Tomaat  
  • Rozemarijn en laurierblad
  • Tijm
  • Olijfolie en Balsamico

Voor de garnering rode ingekookte wijn, ca. halve liter rode wijn met ca. 100 gram suiker in laten koken tot hij stroperig wordt.

Tomaten in vieren delen en ontdoen van vel en zaadlijst. Ieder partje tomaat voorzien van klein stukje rozemarijn, tijm, en laurierblad. Verder een drupje olijfolie en wat peper en zeezout. Plaats deze gedurende 1.5 uur op een lage temperatuur in de oven. Ca. 70 graden.

Eendenborst aan de huidzijde (vet) horizontaal en vertikaal insnijden. Koekenpan met wat olijfolie goed verhitten en de eendenborst ca 7 minuten op de huidzijde bakken. Daarna 2 minuten aan de andere kant. Nog even omdraaien. Indien je de duivenborst rood en krokant wil hebben dan in plakjes snijden. Als je hem medium doorbakken wil hebben dan even ca 5 minuten in de oven op ca 100 graden. Hierdoor neemt de krokantheid af!

De salade maken met fijn gesneden venkel. Hierover een dressing van balsamico, olijfolie en wat zout en peper.

Opdienen zie foto.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Hoofdgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *