Monthly Archives: januari 2013

Peer in bladerdeeg met warme caramel en slagroom.

  Ingredienten: 4 mooie peren Bladerdeeg Karamel Slagroom Eventueel een bolletje ijs. Takje munt Eigeel en suiker Bewerking: Schil de peren met een dunschiller en kook ze eventjes op in wat witte wijn met wat suiker en kaneel. Laat afkoelen … Continue reading

Posted in Dessert, Mergelhoekje Valkenburg | Leave a comment

Lamsbout uit de oven

Ingredienten: 1 lamsbout van ca. 1,5 kg afhankelijk van aantal personen Olijf olie Verse knoflook Takjes rozemarijn Grove mosterd Peper uit de molen Grof zeezout ( fleur du selle). Jus Voor de Ratatouille:    Aubergine     Courgettes   Paprika ( div. kleuren) Tomaten        Uien … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Mergelhoekje Valkenburg | Leave a comment

Tartaartje van Noorse zalm op een waaier van komkommer

Ingrediënten: 500 gram verse Noorse zalm ontgraat en zonder vel. 1 ui Komkommer Crème fraiche ( of kwark) Verse Dille of tuinkers Olijf olie Bewerking: Snij de zalm in lange dunne lamellen en vervolgens in fijne dobbelsteentjes. Hak de ui zeer … Continue reading

Posted in Mergelhoekje Valkenburg, Voorgerecht | Leave a comment

Mini hamburger als tapas

   Ingredienten Gehakt, half om half (of lam, kalf etc.) Aantal rondjes uit snee melk(casino)brood snijden (2 per persoon)  met wat olijfolie bestrijken en in de oven krokant grillen Sla Ui in kleine ringen snijden Mosterd Saus: Tomatenchetchup ca. 200 gr. ligt … Continue reading

Posted in Amuse, Tapas | Leave a comment

Hazenrug met groente pallet van aubergine, courgette, aardappel en schorseneer

Ingrediënten Hazenrug (1 per 2 personen) Gesneden spek in plakjes Tijm, rozemarijn, peper zout (tijdens bakken op vlees strooien) Groenten moussaka (2pers) Aubergine halve Courgette halve Aardappel 2 stuks Tomaat in plakjes snijden Ei Bechamel saus (melk, kaas) Peper zout, … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht | Comments Off on Hazenrug met groente pallet van aubergine, courgette, aardappel en schorseneer