Monthly Archives: februari 2011

Dun gesneden runderlende op spruitjes puree, rode uien compote,

Ingredienten: 120 gr lende pp Spruiten Room Boter Nootmuskaat Pezo Bereiding: neem 120gr lende pp. Maar laat zoveel mogelijk aan een stuk en braad deze kort aan (eerst p/z) en gaar op een temp. Van 120C Naar een kerntemperatuur van 47C … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Frans, Hoofdgerecht | Leave a comment

Huisgemaakte appeltaart met calvados, vanille ijs en karamelsaus

Appeltaart: Bereidingswijze: maak in de robocop cutter een deeg van 250gr bloem, 125 boter, 1ei en een scheut water en vacumeer dit 2 x vanwege de  glutenwerking  rol het deeg uit met de deegroller en bekleed de vorm mooi gelijkmatig … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Dessert, Frans | Leave a comment

Focaccia brood

Ingredienten 1kg bloem 40 gr suiker 40 gr zout let op! gescheiden houden van gist 80 gr gist 450 gr water (lauw niet meer dan 37 graden) Scheut olijfolie Rozemarijn klein gesneden en tijm (gelijke verhouding) Fleurosel (zout) Bereiding: Alles … Continue reading

Posted in Amuse, Bienvenue Maaseik, Italiaans | Leave a comment

salade met op de graat gegrilde zeetong, gebakken tomatenbrood

Ingredienten: Zeetong zonder vel niet te groot Olijfolie Bisque van langoustines of kreeft Hollandse garnalen Bieslook Peterselie Tramazone brood Yantee (soort yoghurt) Room (eventueel) Bereiding: knip de zeetong in de lengte en breedte door, leg in olijfolie en gril aan … Continue reading

Posted in Bienvenue Maaseik, Frans, Voorgerecht | Comments Off on salade met op de graat gegrilde zeetong, gebakken tomatenbrood