Huisgemaakte appeltaart met calvados, vanille ijs en karamelsaus

Appeltaart:

Bereidingswijze:

  • maak in de robocop cutter een deeg van 250gr bloem, 125 boter, 1ei en een scheut water en vacumeer dit 2 x vanwege de  glutenwerking 
  • rol het deeg uit met de deegroller en bekleed de vorm mooi gelijkmatig en dun
  • smelt een volle eetlepel boter met een eetlepel suiker, sap van een citroen en 2 eetl. Calvados
  • schil 4 of 5 appels (cox of golden dil.), schil en snij in 8 of 10 parten
  • En leg kort tegen elkaar in de vorm
  • verwarm de oven voor op 220C
  • strijk de appels even in met de calvados massa en zet 5 min in de oven
  • zet dan de de oven op 200C en strijk de vla nog eens in met de calvados
  • zet de wekker op nog eens 10 min
  • neem ondertussen 250gr room met een ei en 2 eetlepels suiker
  • als de tijd om is de room massa over de vlaai gieten tot het net niet onder staat en 5 min terug in de oven
  • laat minstens 10min afkoelen voor te serveren

 

Vanille ijs:

Ingredienten:

  • 500 melk
  • 500 room
  • 2 vanille stokjes
  • 250 suiker
  • 200 eidooier

Bereiding

  • laat de melk met 400 gr van de room trekken op het vuur tot aan de kook en dan eraf halen
  • het ei met de suiker wit roeren en de warme massa erop en mengen, net als vanille saus op het vuur binden al roerende maar pas op!!!! Niet te lang anders word het eierkoek, als de massa begint te binden de koude room erbij, door een bolzeef gelijk opdraaien in de ijsmachine.

Caramelsaus:

  • 250 suiker karameliseren en afblussen met 250 room en een scheut calvados oplossen en zeven
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Dessert, Frans. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *