Monthly Archives: april 2017

Tartaar van rund met gepocheerd kwarteleitje en piccalilly crème

tartaar: 300 gr runder rump 50 gr bieslook 50 gr sjalot 20 gr sojasaus peper en zout Snij het vlees tot tartaar met een scherp mes. Snij de bieslook en sjalot fijn. Meng tartaar met de sjalot, bieslook en sojasaus. … Continue reading

Posted in Amuse, Hof den Draeck | Leave a comment

Soufflé van snoekbaars met venkel/Noilly prat saus

Soufflé:  500 gr snoekbaars filet  12 gr zout  peper 200 gr zachte boter  2 eieren  2 eidooiers 500 gr room Snij de snoekbaars in grove stukken. Draai de stukken met het zout en peper glad in de cutter. Voeg langzaam … Continue reading

Posted in Hof den Draeck, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

Piepkuiken met rivierkreeftjes en Indiennesaus

piepkuiken: (12 personen)  6 stuks piepkuiken 100 gr honing 100 gr mosterd 150 gr boter 5 gr salie 5 gr oregano 5 gr provencaalse kruiden 2 gr paprikapoeder Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng met de salie, oregano, … Continue reading

Posted in Hof den Draeck, Hoofdgerecht | Leave a comment

Mousse van mango met banaanroomijs en yoghurt

mango mousse: 600 gr room 500 gr mango coulis 5 bl gelatine 125 gr eidooier 250 gr suiker 100 gr water Werkwijze: Klop de room lobbig, week de gelatine in koud water Verwarm de suiker met het water tot 121 … Continue reading

Posted in Dessert, Hof den Draeck | Leave a comment