mango mousse:
- 600 gr room
- 500 gr mango coulis
- 5 bl gelatine
- 125 gr eidooier
- 250 gr suiker
- 100 gr water
Werkwijze:
- Klop de room lobbig, week de gelatine in koud water
- Verwarm de suiker met het water tot 121 graden in een ruime pan
- Klop de dooiers op in de kitchen aid.
- Smelt de gelatine in de hete siroop. let op dit zal gaan schuimen.
- Giet de siroop bij de dooiers voeg de coulis langzaam toe en klop koud.
- Meng de afgekoelde coulis met de room en giet in gewenst service.
banaan-yoghurt roomijs:
- 300 gr banaan
- 400 gr yoghurt naturel
- 80 gr suiker
- Snij de banaan in stukken.
- Meng alles met elkaar en giet in pacojet bekers.
- Vries in en draai voor serveren het ijs glad in pacojet.
witte choco rotsjes:
- 50 gr gevriesdroogde mango (kan ook vervangen worden door pinda’s)
- 200 gr witte chocoladen
- 20 gr yopol
- Smelt de chocoladen.
- Meng de yopol en de gevriesdroogde mango erdoor.
- Maak kleine rotsjes met behulp van 2 lepels.
- Laat opstijven in de koeling.
yoghurt espuma:
- 250 gr yoghurt
- 2,5 bl gelatine
- 40 gr suikersiroop 1/1
- Week gelatine in koud water
- Verwarm de suikersiroop en smelt gelatine erin.
- Meng met de yoghurt en giet in kidde.
- Draai 2 patronen erop en zet koud.
muntsuiker:
- 0,5 bosje munt
- 100 gr suiker
- draai de suiker grof met de munt in de cutter. (niet in thermomix dit draait te fijn.)
Mignardise: chocolade cake met banaan / advocaat mousse
chocolade cake:
- 100 gr bloem
- 60 gr boter
- 75 gr suiker
- 1 st ei
- 30 gr melk
- 60 gr pure chocolade
- 7 gr bakpoeder
- 2 gr zout
- 50 gr walnoten fijn gehakt
- 1 st banaan
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de chocolade met de boter en de melk.
- Prak de suiker met de banaan fijn.
- Meng deze massa met het ei.
- Voeg de gesmolten chocolade massa toe.
- Spatel de bloem, bakpoeder met het zout en de walnoten erdoor.
- Giet de massa in een spuitzak en vul caisses met de massa.
- Bak af op 180 graden met halve ventilatie gedurende 5 minuten gaar.
advocaat mousse:
- 200 gr room
- 100 gr advocaat
- 1 vanille (merg)
- 25 gr room
- 3 bl gelatine
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de room lobbig.
- Meng de advocaat met de vanille
- Verwarm 50 gr room en smelt gelatine erin.
- Meng de advocaat met de lauwe melk.
- Spatel onder de room en vul gewenst glaasje.
- Garneer eventueel met wat speculaas crumble