Mousse van mango met banaanroomijs en yoghurt

mango mousse:

  • 600 gr room
  • 500 gr mango coulis
  • 5 bl gelatine
  • 125 gr eidooier
  • 250 gr suiker
  • 100 gr water

Werkwijze:

  1. Klop de room lobbig, week de gelatine in koud water
  2. Verwarm de suiker met het water tot 121 graden in een ruime pan
  3. Klop de dooiers op in de kitchen aid.
  4. Smelt de gelatine in de hete siroop. let op dit zal gaan schuimen.
  5. Giet de siroop bij de dooiers voeg de coulis langzaam toe en klop koud.
  6. Meng de afgekoelde coulis met de room en giet in gewenst service.

banaan-yoghurt roomijs:

  • 300 gr banaan
  • 400 gr yoghurt naturel
  • 80 gr suiker
  1. Snij de banaan in stukken.
  2. Meng alles met elkaar en giet in pacojet bekers.
  3. Vries in en draai voor serveren het ijs glad in pacojet.

witte choco rotsjes:

  • 50 gr gevriesdroogde mango (kan ook vervangen worden door pinda’s)
  • 200 gr witte chocoladen
  • 20 gr yopol
  1. Smelt de chocoladen.
  2. Meng de yopol en de gevriesdroogde mango erdoor.
  3. Maak kleine rotsjes met behulp van 2 lepels.
  4. Laat opstijven in de koeling.

yoghurt espuma:

  • 250 gr yoghurt
  • 2,5 bl gelatine
  • 40 gr suikersiroop 1/1
  1. Week gelatine in koud water
  2. Verwarm de suikersiroop en smelt gelatine erin.
  3. Meng met de yoghurt en giet in kidde.
  4. Draai 2 patronen erop en zet koud.

muntsuiker:

  • 0,5 bosje munt
  • 100 gr suiker
  1. draai de suiker grof met de munt in de cutter. (niet in thermomix dit draait te fijn.)

Mignardise: chocolade cake met banaan / advocaat mousse

chocolade cake:

  •  100 gr bloem
  • 60 gr boter
  • 75 gr suiker
  • 1 st ei
  • 30 gr melk
  • 60 gr pure chocolade
  • 7 gr bakpoeder
  • 2 gr zout
  • 50 gr walnoten fijn gehakt
  • 1 st banaan
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de chocolade met de boter en de melk.
  3. Prak de suiker met de banaan fijn.
  4. Meng deze massa met het ei.
  5. Voeg de gesmolten chocolade massa toe.
  6. Spatel de bloem, bakpoeder met het zout en de walnoten erdoor.
  7. Giet de massa in een spuitzak en vul caisses met de massa.
  8. Bak af op 180 graden met halve ventilatie gedurende 5 minuten gaar.

advocaat mousse:

  • 200 gr room
  • 100 gr advocaat
  • 1 vanille (merg)
  • 25 gr room
  • 3 bl gelatine
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Klop de room lobbig.
  3. Meng de advocaat met de vanille
  4. Verwarm 50 gr room en smelt gelatine erin.
  5. Meng de advocaat met de lauwe melk.
  6. Spatel onder de room en vul gewenst glaasje.
  7. Garneer eventueel met wat speculaas crumble
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Hof den Draeck. Bookmark the permalink.