Monthly Archives: oktober 2017

Soepje van rode kool, granny Smith appel en bloedworst

Soep van rode kool:  2 sjalot  1 teentje knoflook 2 stuks steranijs 60 gr olijfolie 40 gr suiker 200 gr rode kool 6 dl kippen bouillon 20 gr rode wijn azijn 1 granny Smith appel 200 gr bloedworst Fruit de … Continue reading

Posted in Amuse, Hof den Draeck | Comments Off on Soepje van rode kool, granny Smith appel en bloedworst

Gebakken schelvis met zoete aardappelpuree, sojacrème geserveerd met een Matelote saus

Schelvis: 1,2 kg schelvis , Portioneer de schelvis in 12 gelijke stukken. Bak de vis op de huid krokant, Breng op smaak met peper en zout. Zet voor het doorgeven 4 minuten in de oven en Zet nog even onder de salamander … Continue reading

Posted in Hof den Draeck, Voorgerecht | Leave a comment

Eendenborst met ganzenlever kroketje en stamppot van rode biet

Mulard eend: 6 st eendenborsten peper zout Snij de filets wat bij door middel van het overtollige vet af te snijden. Kerf de vet kant met een scherp mes in. Bak de vet kant goudbruin op de plancha en bestrooi … Continue reading

Posted in Hof den Draeck, Hoofdgerecht | Leave a comment

Stoofpeertje met boeren jongens ijs en speculaas crumble

Stoofpeertje: 10 st stoofpeertjes (gieser wildeman) 1 fles zoete witte wijn 2 takjes zoethout 150 gr suiker 3 mandarijnen, schil en sap 1 vanille stok 75 gr rozijnen Schil de peertjes en haal het klokhuis eruit langs de onderkant. Breng ondertussen … Continue reading

Posted in Dessert, Hof den Draeck | Comments Off on Stoofpeertje met boeren jongens ijs en speculaas crumble

Friandise platte kaas mousse

Ingrediënten: 200 gr platte kaas (yogurt, bijv. Griekse) 50 gr suiker 150 gr lobbige room 2 bl gelatine Voor versiering abrikoos (jam) Week de gelatine water. Verwarm 100 gr platte kaas met de suiker en smelt de gelatine erin. (niet laten … Continue reading

Posted in Dessert, Hof den Draeck | Leave a comment

Friandise Fudge

Ingrediënten: 200 gr suiker 200 gr gezouten boter 200 gr room 3 bl gelatine Week de gelatine in koud water, karameliseer de suiker, blus 3 maal af met de room. Smelt gelatine erin. laat op kamertemperatuur komen en smelt de … Continue reading

Posted in Dessert, Hof den Draeck | Leave a comment