Stoofpeertje:
- 10 st stoofpeertjes (gieser wildeman)
- 1 fles zoete witte wijn
- 2 takjes zoethout
- 150 gr suiker
- 3 mandarijnen, schil en sap
- 1 vanille stok
- 75 gr rozijnen
Schil de peertjes en haal het klokhuis eruit langs de onderkant. Breng ondertussen de rest van de ingrediënten aan de kook.
Pocheer de peertjes hierin gedurende 15 minuten of totdat ze gaar aanvoelen (van het mes afvallen)
Boerenjongens ijs:
- 420 gr room
- 330 gr melk
- 50 gr rum
- 2 st vanille
- 115 gr suiker
- 170 gr dooier
- 100 gr gewelde rozijnen
Leg de rozijnen in de opgewarmde rum. Breng de melk met de room en de vanille stok aan de kook.
Meng de suiker met de eidooier. Giet de hete melk op de dooiers al roerend!
Vul de pan opnieuw en breng net tegen de kook al roerend!
Zeef de rozijnen in de massa. Laat de massa 1 nacht rijpen in de koeling.
Draai de afgekoelde massa op in de sorbetiere.
Net voor dat het ijs uit de sorbetiere gehaald kan worden de uitgelekte rozijnen erdoor gemengd. schep uit de bak en vries in.
Speculaas crumble:
- 100 gr Bastogne koekjes
Mix de Bastogne koekjes grof in de robot coupe.