Monthly Archives: juni 2013

Zalmfilet bereid met zeewier (BBQ)

Benodigdheden: Gefileerde zalm op de huid Zeewier vellen Walnootolie Zilverfolie Mosterd Zeezout Gemalen peper Cederhoutvellen Sake wakame Bereidingswijze: Was de zeewier en week de cederhout vellen ca.30 min. Marineer de zalm met mosterd,walnootolie, sake breng het op smaak met zeezout en gemalen … Continue reading

Posted in Indonesisch, Surabaya Heerlen, Tussengerecht | Leave a comment

Indonesische BBQ piepkuiken of parelhoen

Benodigdheden: Piepkuiken of parelhoen naar keuze Tumeriek of koenier (geelwortel) allebei gemalen Basilicum Koriander gemalen Mintblaadjes Vissaus Palmsuiker Witte peper Verse rode peper Knoflook Sjalotjes Eventueel koriander blaadjes Zoete chilisaus Gemengde sla Bereiding wijze: Voor de marinade: Maal de sjalotjes, … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Indonesisch, Surabaya Heerlen | Leave a comment

Mango salade met gegrilde garnalen

Benodigdheden: Verse mango Gemengde sla naar keuze Komkommer, sjalotjes,tomaten Sinaasappel Granaatappels Rijstazijn Gember Knoflook Zoute sojasaus (kikoman) Sesamzaad Lenteuitjes Garnalen met kop Citroengras olie rode pepers (voor de liefhebber) Bereidingswijze Snijd de ongepelde garnalen aan de rugzijde en verwijder de … Continue reading

Posted in Indonesisch, Surabaya Heerlen, Tussengerecht | Comments Off on Mango salade met gegrilde garnalen

Shish kebab

Benodigdheden:  Achterbout geit of lam Gemalen korianderzaad Gemalen kruidnagel Gemalenkomijnzaad Gemalen kardemom Limoen sap Geiten(lams)vet Mix paprika Sjalotjes Zout(indien gewenst), peper en nootmuskaat Suiker, tomatenketchup en olie ( om in te smeren) Saté stokjes Lontong (rijstbuidel, verkrijgbaar in toko’s) Zoete … Continue reading

Posted in Indonesisch, Surabaya Heerlen, Voorgerecht | Leave a comment