Benodigdheden:
- Piepkuiken of parelhoen naar keuze
- Tumeriek of koenier (geelwortel) allebei gemalen
- Basilicum
- Koriander gemalen
- Mintblaadjes
- Vissaus
- Palmsuiker
- Witte peper
- Verse rode peper
- Knoflook
- Sjalotjes
- Eventueel koriander blaadjes
- Zoete chilisaus
- Gemengde sla
Bereiding wijze:
Voor de marinade: Maal de sjalotjes, knoflook en de verse pepers fijn. Voeg hierna de gemalen koriander(Ketumbar) ,tumeriek of de geelwortel, vissaus(erg zoutig) en palmsuiker toe. Brengt het op smaak met witte peper.
Laat het vlees een tijdje in de marinade liggen.
Rooster dit op houtskool net tot dat de huid goudbruin en knapperig is. Smeer de huid met de zoete chilisaus
Indien nodig op zacht vuur nagaren.
Meng in die tussentijd de gemengde sla met wat korianderblaadjes (indien gewenst),mintblaadjes en basilicum blaadjes met wat extra chilisaus.