Monthly Archives: november 2021

Rogvleugel met gestoofde prei en Hollandse garnalen-beurre noisette

Ingredienten: 4 rogvleugels zout vers gemalen zwarte peper Ingredienten: GESTOOFDE PREI 4 preien 30 g boter 1 teen knoflook, gepeld 100 ml groentebouillon zout vers gemalen zwarte peper BEURRE NOISETTE 1 citroen, geschild en in partjes gesneden 25 g bruine … Continue reading

Posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux | Leave a comment

Wonton van kreeft met scampi in bouillon van langoustines en gefrituurde kreeft/scampi

Ingredienten: Wontonvellen water in bakje kreeftenvlees zeewier geweekt zoals op de verpakking Vulling Ravioli voor 4 personen Ingredienten: 500 gr. Garnalen 3 eetl. Rode currypasta 2 eieren losgeklopt 3 eetl vissaus 30 gr maizena Doe alle ingredienten in een mixer … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Tussengerecht | Leave a comment

Tarbot gepocheerd in olijfolie met citroen en dille

Ingredieneten: 4 babytarbot gefileerd 1-2 eetlepels extra vergine olijfolie per vacuümzak Dille of anders Zeezout (of gewoon zout) Witte peper (optioneel) Citroen, schil en schijf sla, rucola Dit is een heel flexibel recept. Doel is dat de olijfolie de vis … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Tussengerecht | Leave a comment

Oesters gepocheerd met ponzu, rettich en komkommer

Ingredienten: 2 personen 6 oesters grof zeezout (optioneel) Ponzusaus 45 ml ponzu, 1 theelepel yuzu 2,5 cm daikon radijs ½ komkommer Rasp de komkommer en zet apart in een kleine kom. Schil de daikon en rasp fijn. Zet opzij in … Continue reading

Posted in Le Trois Seaux, Voorgerecht | Leave a comment

Werken met Oesterzwammen bij Zwamburg te Schimmert

Oesterzwam gekweekt op koffiedrap Recepten: Angus oesterzwam Gehaktbal, Duxelle koffiesaus, Pompoenstampot met prei, Crispy biet Wellington met knoflookmayonaise, Bloemkoolsalade en Vijgencrumble. Angus oesterzwam gehakbal Ingredienten: 1200 gr heuvel angus gehakt (is erg veel kan ook met minder) 1200 gr oude … Continue reading

Posted in Menu Zwamburg | Leave a comment