Tarbot gepocheerd in olijfolie met citroen en dille

Ingredieneten:

  • 4 babytarbot gefileerd
  • 1-2 eetlepels extra vergine olijfolie per vacuümzak
  • Dille of anders
  • Zeezout (of gewoon zout)
  • Witte peper (optioneel)
  • Citroen, schil en schijf
  • sla, rucola

Dit is een heel flexibel recept. Doel is dat de olijfolie de vis bedekt. Omdat we dit in een vacuümzak doen, heb je niet veel olie nodig. De kruiden zijn vrij te kiezen. Andere kruiden, zoals tijm of kervel, kunnen ook prima werken.

Kruid de heilbotfilets aan beide kanten met zout. Leg deze in een ovenschaal maar niet te veel op  elkaar. Kruid met peper en de dille. Voeg de citroenschil toe en een schijfje citroen. Bedruip met de olijfolie en plaats in een voorverwarmde oven op 120° gaar afhankelijk van de dikte van de vis.

Garneer de sla met de tarbotfilet op het bord en garneer met dille roer het vocht met olijfolie en dresseer deze over de salade en vis

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Le Trois Seaux, Tussengerecht. Bookmark the permalink.