Wonton van kreeft met scampi in bouillon van langoustines en gefrituurde kreeft/scampi

Ingredienten:

  • Wontonvellen
  • water in bakje
  • kreeftenvlees
  • zeewier geweekt zoals op de verpakking

Vulling Ravioli voor 4 personen

Ingredienten:

  • 500 gr. Garnalen
  • 3 eetl. Rode currypasta
  • 2 eieren losgeklopt
  • 3 eetl vissaus
  • 30 gr maizena

Doe alle ingredienten in een mixer en maal fijn. Voeg hier het kreeftenvlees aan toe en meng.

Vul de wontonvellen met en beetje van de vulling, bestrijk de buitenkanten met water en vouw voorzichtig dicht met alle lucht eruit. Kook de wontons in 2-3 minuten gaar in water met zout.

Met de rest van de vulling maken wij een gefrituurde kreeftenbal.

Bouillon Langoustines

ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg langoustine koppen en schalen
  • 1 ui
  • 1 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 50 gram boter
  • 1,5 liter gevogeltefond
  • 2 eetlepels witte wijn

Was de wortel en bleekselderij en snij ze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui, wortel en bleekselderij.  Voeg de koppen en de pantsers van de langoustines toe en bak voor vijf minuten op hoog vuur. Voeg dan een ruime eetlepel tomatenpuree toe en kerriepoeder. Roer goed door en voeg de witte wijn toe.Voeg vervolgens de gevogeltebouillon toe. Laat de soep vervolgens een half uurtje zachtjes koken.

Giet de inhoud van de pan in de blender of pureer de soep zever mogelijk fijn met behulp van een staafmixer. Zeef de soep vervolgens in een fijne zeef en druk zoveel mogelijk vocht door de zeef met behulp van een lepel. Proef en breng op smaak

Breng de bouillon langzaam aan de kook en verwarm hierin de wontons zachtjes. Voeg het zeewier met de stukken kreeft in een diep bord en voeg hier de verwarmde wontons toe en giet de bouillon erover. Garneer met bieslook of lenteui

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Le Trois Seaux, Tussengerecht. Bookmark the permalink.