Monthly Archives: oktober 2015

Gepocheerde pruimen met speculoostuille, gember sabayon en madeleines met citroen

            400 ml volle rode wijn 2 kaneelstokjes 2 kruidnagels 2 steranijs 2 takjes rozemarijn, in tweeën 6 eetl suiker 10 rode pruimen, gehalveerd en ontpit Bereiden Breng de wijn, de specerijen en de suiker … Continue reading

Posted in Angie | Leave a comment

In hooi gebakken kalfslende op een aardappelblini met grove ratatouille, gepofte cherrytomaatjes

1500 gr kalfslende Peper en zout Hooi Verse kruiden 1 kg aardappels 200 g eigeel 1 40 g eiwit 1 aubergine 1 courgette groen 1 courgette geel 1 pomodori tomaat 1 vleestomaat cherrytomaatjes 1 ui 4 kalamata-olijven Basil Cress 1 sjalot olijfolie … Continue reading

Posted in Angie, Hoofdgerecht | Leave a comment

Gebakken vijgen met geitenkaas, gedroogde ham, honing, lavendel

10 verse vijgen 10 plakken ham 10 el zachte geitenkaas 4 el balsamico azijn 1 el lavendel Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. Was de vijgen en snijd ze van bovenaf … Continue reading

Posted in Angie, Tussengerecht, Voorgerecht | Leave a comment

Zalm gemarineerd in rode biet, bloemkoolcreme en citroen

Ingrediënten 500 g zalmfilet 500 ml bietensap (fles 750 ml) 1 el zonnebloemolie 2 eieren 10 g platte peterselie 1 kleine rode ui 2 el extra vierge olijfolie 2 citroenen (schoongeboend) Leg de zalm in een schaal waar hij precies in past. … Continue reading

Posted in Angie, Voorgerecht | Leave a comment