- 400 ml volle rode wijn
- 2 kaneelstokjes
- 2 kruidnagels
- 2 steranijs
- 2 takjes rozemarijn, in tweeën
- 6 eetl suiker
- 10 rode pruimen, gehalveerd en ontpit
Bereiden
Breng de wijn, de specerijen en de suiker aan de kook en laat op middelhoge pit in 15-20 min. tot twee derde inkoken.
Zet het vuur laag, voeg de pruimen toe en pocheer ze met het deksel op de pan 5 min.
Speculoostuille
- 300 gram bloem
- 600 gram witte basterdsuiker
- 150 gram jus de Orange
- 200 gesmolten boter
- 50 gram speculoospaste
1 Alle componenten (met uitzondering van de boter) in de keukenmachine laten draaien.
2 De boter al draaiend erbij gieten.
3 Goed laten emulgeren, nacht over in de koeling laten staan.
4 Afbakken op 170°C circa 10 minuten.
Gember sabayon
- 3 cm verse gemberwortel of 1 el fijn gehakte stemgember
- 2 dl gembersiroop
- 4 dl witte wijn
- 6 eierdooiers
- 150 gram suiker.
Rasp de gemberwortel.
Doe de gembersiroop, witte wijn en de geraspte gember in een pan en verwarm dit op een laag vuur en laat het geheel 20 minuten trekken.
Daarna even door een fijne zeef halen en laten afkoelen.
Doe daarna de eidooiers bij de suiker in een roestvrije pan en verwarm het geheel au bain marie en blijf voortdurend opkloppen tot de massa dik begint te worden. Voeg dan langzaam onder voortdurend kloppen het wijn/gembermengsel toe. Proef of alles zoet genoeg is en voeg anders nog wat poedersuiker toe.
Madeleines met citroen
Ingrediënten voor 6 personen
- 100 gr geklaarde boter, gesmolten
- 100 gr eieren
- 110 gr suiker
- 3,2 gr bakpoeder
- 100 gr bloem
- 1/2 limoen sap
Bereiden:
Vermeng de suiker met de eieren. Meng het bakpoeder door de bloem. Voeg deze droge ingrediënten toe aan de eieren met de suiker en meng de massa.
Voeg de lauwe gesmolten boter toe en tot slot het sap van 1/2 limoen. Vet de madeleinebakmat met een kwast en een beetje boter in.
Schep het beslag in een spuitzak en vul er de madeleinevormpjes voor 2/3 mee. Bak ze af gedurende 13 tot 15 minuten op 180 graden.