- 1500 gr kalfslende
- Peper en zout
- Hooi
- Verse kruiden
- 1 kg aardappels
- 200 g eigeel 1
- 40 g eiwit
- 1 aubergine
- 1 courgette groen
- 1 courgette geel
- 1 pomodori tomaat
- 1 vleestomaat
- cherrytomaatjes
- 1 ui
- 4 kalamata-olijven
- Basil Cress
- 1 sjalot
- olijfolie
Kalfslende
Maak de kalfslende schoon.
Breng de kalfslende op smaak met kruidenzout. Bak rondom bruin in een hete pan met olie en een beetje boter.
Verwarm de oven voor op 120 graden. Wikkel de kalfslende in met hooi en kruiden en bak de ca. 20 minuten op een kern van ca. 50 graden.
Aardappelblinie
Maak van de aardappels een droge puree, meng die met het eigeel en breng op smaak met zout.
Sla het eiwit op en spatel dit door de puree.
Bak in een anti-aanbakpannetje aan in een ring op laag vuur (rustig garen).
Grillgroente
Snij de aubergine en courgettes in schuine plakken en grill deze met een mooi ruitje.
Snij ook de ui in ringen en grill deze.
Snij de vleestomaat in plakken.
Maak van dit alles een mooie waaier en breng op smaak op moment van doorgeven.
Kan als waaier in de oven verwarmd worden.
Cherrytomaat
Besprenkel ze met een klein beetje olijfolie en grof zeezout.
Leg ze ongeveer 5 minuutjes in een hete oven van ca. 200 graden.