Gebakken vijgen met geitenkaas, gedroogde ham, honing, lavendel

IMG_5986

  • 10 verse vijgen
  • 10 plakken ham
  • 10 el zachte geitenkaas
  • 4 el balsamico azijn
  • 1 el lavendel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. Was de vijgen en snijd ze van bovenaf in vieren. Snijd niet te ver door, maar zorg dat ze als een soort ‘bloem’ uit elkaar vallen. Verdeel de Parmaham over de holtes in de vijg, leg de geitenkaas erop en besprenkel met rode balsamico en eventueel een paar druppels olijfolie. Heerlijk koud te eten, maar warm misschien nog wel lekkerder: grill de vijgen in max. 10 minuten in de oven. Besprenkel tot slot nog een beetje met paar druppels balsamico.
Houd je niet van geitenkaas? Buffelmozzerella kan ook heel goed in dit recept.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *