
12-15 vastkokende aardappelen
zout peper
2 takjes rozemarijn en 2 takjes tijm
3 teentjes knoflook waarvan 2 in schil en 1 fijn
100ml olijfolie+ beetje om te bakken
2eetl cabernet sauvignonazijn
2eetl. Chardonnay azijn
2 verse tomaten ontveld
½ zoete ui
4-6 kleine pijlstaartinktvisjes, schoongemaakt
peper uit de molen, fleur de sel
1eetl kappertjes
½ citroen sap en rasp
12-15 kleine basilicumblaadjes,dille
Kook de aardappelen gaar met de 2 knoflookteentjes, tijm en rozemarijn in gezouten water.
Giet af en pel de knoflook en de aardappelen.
Meng de olijfolie met de 2 soorten azijn en kruid met peper en zout.
snijd de tomaat en plakken en de ½ ui in halve ringen.
Maak de inkvis goed schoon keer zakje binneste buiten om zand goed weg te spoelen. De kleine tentakels goed schoon maken en zand verwijderen. Snijd de inktvis in dunne repen en breng op smaak met peper, zout en de fijngesneden knoflook.
Bak de inktvis in een hete pan in olijfolie en voeg de gepelde aardappelen en de knoflook toe. Neem van het vuur en voeg de tomaat en ui toe en meng door de aardappelen en inktvis. Meng er de vinaigrette door en kruid met de fleur de sel en peper uit de molen. Voeg de kappertjes toe en fris alles op met rasp en sap van de citroen.
Meng alles goed door elkaar en dresseer in een diep bord en garneer met de basilicum blaadjes en dille.