Mango salade met gegrilde garnalen

IMG_0625

Benodigdheden:

  • Verse mango
  • Gemengde sla naar keuze
  • Komkommer, sjalotjes,tomaten
  • Sinaasappel
  • Granaatappels
  • Rijstazijn
  • Gember
  • Knoflook
  • Zoute sojasaus (kikoman)
  • Sesamzaad
  • Lenteuitjes
  • Garnalen met kop
  • Citroengras
  • olie
  • rode pepers (voor de liefhebber)

Bereidingswijze

Snijd de ongepelde garnalen aan de rugzijde en verwijder de darm kanaal. kop en staart aan laten zitten.

Maal de gember knoflook en de citroengras fijn. Meng deze massa met kikoman, gemalen peper en olie. Marineer de garnalen hiermee.

Snijd een deel van de granaat appels doormidden en pers het.zo ook met de sinaas appel.

Schil de mango’s snijd een deel in blokjes en een deel in dunne schijven

Haal de vruchten uit de andere deel van de granaatappels.

Meng de in blokjes gesneden mango’s met de fijn gesneden knoflook ,gesnipperde gember,

Rijst azijn, zoute sojasaus,sjalotjes , de sinaasappelsap en de granaatappelsap. Eventueel op smaak brengen met suiker zout,gesneden en rode pepers .

grill de garnalen op houtskool.

Meng de sla ,granaatappel vrucht,komkommer,gesneden tomaten sjalotjes en verdeel over het aantal borden. Strooi de dressing overheen.

Doe de gegrilde garnalen erop en garneer het met de gesneden mango’s,sla uitjes en sesamzaad.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Indonesisch, Surabaya Heerlen, Tussengerecht. Bookmark the permalink.