Benodigdheden:
- Achterbout geit of lam
- Gemalen korianderzaad
- Gemalen kruidnagel
- Gemalenkomijnzaad
- Gemalen kardemom
- Limoen sap
- Geiten(lams)vet
- Mix paprika
- Sjalotjes
- Zout(indien gewenst), peper en nootmuskaat
- Suiker, tomatenketchup en olie ( om in te smeren)
- Saté stokjes
- Lontong (rijstbuidel, verkrijgbaar in toko’s)
- Zoete ketjap indien gewenst
Bereiding wijze :
Kook de lontong in een pan (rijkelijk gevuld met water) tot die gaar is ca. 2 uren
Snijd het vlees in dunne schijven (5x3cm) en marineer dit met de limoen sap, en de gemalen kruiden. Verhouding van koriander en komijn is 2:1.
Wees voorzichtig met het gebruik van de kardemom en de kruidnagel daar deze heel sterk van smaak is , een snufje is ruim voldoende .Breng het met nootmuskaat ,peper en indien nodig zout opsmaak.
Meng de olie suiker en tomatenketchup tot een smeuïg massa. Rijgt het vlees,vet met de sjalotjes en paprika (om en om).
Tijdens het roosteren af en toe met de oliemassa met een kwastje insmeren.
Tip: ¾ garen anders wordt het vlees taai.
Serveer het met in plakjes gesneden lontong en zoete ketjap