Shish kebab

IMG_0621

Benodigdheden:

  •  Achterbout geit of lam
  • Gemalen korianderzaad
  • Gemalen kruidnagel
  • Gemalenkomijnzaad
  • Gemalen kardemom
  • Limoen sap
  • Geiten(lams)vet
  • Mix paprika
  • Sjalotjes
  • Zout(indien gewenst), peper en nootmuskaat
  • Suiker, tomatenketchup en olie ( om in te smeren)
  • Saté stokjes
  • Lontong (rijstbuidel, verkrijgbaar in toko’s)
  • Zoete ketjap indien gewenst

Bereiding wijze :

Kook de lontong in een pan (rijkelijk gevuld met  water) tot die gaar is ca. 2 uren

Snijd het vlees in dunne schijven (5x3cm) en marineer dit met de limoen sap, en de gemalen kruiden. Verhouding van koriander en komijn is 2:1.

Wees voorzichtig met het gebruik van de kardemom en de kruidnagel daar deze heel sterk van smaak is , een snufje is ruim voldoende .Breng het met nootmuskaat ,peper en indien nodig zout  opsmaak.

Meng de olie suiker en tomatenketchup tot een smeuïg massa. Rijgt het vlees,vet met de sjalotjes en paprika (om en om).

Tijdens het roosteren af en toe met de oliemassa met een kwastje insmeren.

Tip: ¾ garen anders wordt het vlees taai.

Serveer het met in plakjes gesneden lontong en zoete ketjap

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Indonesisch, Surabaya Heerlen, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *