salade met op de graat gegrilde zeetong, gebakken tomatenbrood

Ingredienten:

  • Zeetong zonder vel niet te groot
  • Olijfolie
  • Bisque van langoustines of kreeft
  • Hollandse garnalen
  • Bieslook
  • Peterselie
  • Tramazone brood
  • Yantee (soort yoghurt)
  • Room (eventueel)

Bereiding:

  • knip de zeetong in de lengte en breedte door, leg in olijfolie en gril aan beide kanten
  • maak een beetje roux aan met bisque en doe er de garnalen door en wat bieslook zo dat er een stevige ragout ontstaat
  • leg het tramazone brood in de breedte op de plank, besprenkel aan beide kanten een beetje vochtig en smeer het einde in met wat eigeel aangemaakt met water om dicht te plakken. Leg er een streep ragout op en rol het brood op.
  • bak het a la minute in wat olijfolie rondom bruin. Voor het meegeven schuine torentjes snijden.
  • pluk een bos peterselie en draai met een beetje olijfolie een minuut op de hardste stand in de blender, maak daarna aan met yantee zodat er een spuitbare creme ontstaat, eventueel even een scheutje room erbij en op smaak brengen
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Frans, Voorgerecht. Bookmark the permalink.