SINAASAPPELSABAYON

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 180 gram witte suiker
  • 250 ml witte wijn
  • 50 ml cointreau of grand marnier

Pers de sinaasappel en haal het merg uit het vanille stokje. Meng de suiker, vanille en sap. Klop de eidooiers met het suikermengsel tot het schuimig is. Verwarm het eimengsel vervolgens au-bain-marie en voeg scheutje voor scheutje de wijn toe. Blijf de hele tijd kloppen tot er een dikke schuimige saus ontstaat. Voeg op het laatste moment de likeur toe.

Sinaasappelpartjes

Snijd de 2 uiteinden van de sinaasappel en verwijder de buitenste schil.

Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang samen met het vocht op in een kom.

Marineer de partjes in een beetje cointreau of grand marnier.

Eiwitschuim

  • 100 gr suiker
  • 4 eiwitten

Klop de eiwitten samen met de suiker in een vetvrije kom tot een dikke massa

Dessert samenstellen

De sinaasappellen die zijn uitgeperst het binnenste schoonmaken.

Deze vullen met de gemarineerde partjes sinaasappel en afvullen met de sabayon,

Hierop het eiwitschuim lepelen en gratineren.

Serveer deze samen met ijs , bijvoorbeeld citroensorbet met limoncello en verse mint

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Frans, Italiaans. Bookmark the permalink.