KROKET VAN RISOTTO

Ingredienten:

  • 150 GRAM RISOTTORIJST
  • 1/2 LITER KIPPENBOUILLON
  • 1 UI, gesnipperd
  • 50 GRAM KAAS, geraspt
  • 30 GRAM BOTER
  • 2 EIEREN
  • 2 EETLEPELS BLOEM
  • 100 GRAM PANEERMEEL

Roerbak de ui 3 minuten. Roer de rijst erdoor en verhit een minuut. Doe nu beetje bij beetje de bouillon erbij, bij voorbeeld met een grote opscheplepel. Voeg pas weer vocht toe als het vorige is opgenomen. Het duurt ongeveer een half uur tot alle vocht opgenomen is. Roer uiteindelijk de boter erdoor, de kaas en de mozzarella en peper en zout naar smaak. Laat de risotto goed afkoelen. Vorm er 12 kroketten van. Rol deze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel. Laat de kroketten nogmaals een uur in de koelkast opstijven en bak ze goudbruin (ongeveer 4 minuten).

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Italiaans, Voorgerecht. Bookmark the permalink.