600 GRAM GRIET
De griet in porties snijden en peper en zouten, deze zachtjes bakken in olijfolie en langzaam laten doorgaren.
SAUS VAN OLIJFOLIE, GEZOUTEN CITROEN EN OESTERS
Ingredienten:
- 1 dl olijfolie van eerste persing
- ½ zoute citroen in een fijne brunoise gesneden
- 4 oesters
- 1 dl Ongezoete room opgeklopt
- 1 dl gevogeltefond
Verwarm de olijfolie en voeg de gezouten citroen toe en laat de smaken goed mengen.( niet te warm anders word het bitter.)
Verwarm de gevogeltefond en zet apart. Open de oesters en vang het vocht op. Zeef het vocht voor ongeregeldheden en voeg de losgemaakte oester toe.
Meng de room door de fond samen met de oesters en mix met staafmixer tot een homogene saus.
Nogmaals zeven en meteen serveren. Niet meer opwarmen.
De olijfolie erdoor druppelen.