Salade van dun gesneden huis gerookte eendenborst, crème van courgette en soja, salade en krokante sjalot

Maak de eendenborsten (0,5pp) schoon door verwijderen vliezen en haasje, snij het vet in met kleine ruiten tot net niet in het vlees.

Breng de rookton aan de rook en rook de borsten 5 min in een gesloten rookton.

Bak de eenden in een droge pan krokant op het vet en leg aan de kant.

Gaar ze in een voorverwamde oven van 120C door tot een kern van 53C en laat minimaal 20 min. in de koeling rusten.

snij op de korte weg dunne plakken op stand 9

Creme courgette:

2 courgette in stukken, 4 el olijfolie, 1 el ras el hanout, 2 el witte sojasaus, 1 kl sherry azijn

De courgette aanzetten, ras el hanout erbij, de sojasaus en sherry, alles goed gaar stoven en cutteren in de blender.

Snij sjalot ringen van 2 mm, maak deze los van elkaar, haal ze door de bloem, schut goed af in een bolzeef en frituur direct krokant(niet zwart)!! Op 180C. Lek ze uit op papier en zout direct na.

Maak wat salade a la minute aan voor garnering.

Dragon olie:

-1bos dragon geplukt, 10 gr spinazie, 1/4 knoflook teen, 2gr chili vlokken, 85 gr maisolie, 100 gr arbequina olijf olie

Draai alle ingrediënten gedurende 10min in de thermomix gedurende 5 min op stand 5 en 10 seconden op 10 en zeef door een puntzeef vul in spuitfles

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Voorgerecht. Bookmark the permalink.