Gepaneerde Sardientjes met kappertjesmayonaise

img_1211

Ingrediënten:

  • 12 sardienen ontdaan van kop en ingewanden
  • kappertjes
  • 4 eetlepel mayonaise
  • handvol oreganoblaadjes
  • 1 citroen, schil
  • 200 gr panko
  • bloem met peper en zout voor het jasje
  • 2 eieren lichtjes geklopt
  • olijfolie
  • citroenpartjes

Maak de kappertjes mayonaise door de kappertjes fijn te hakken en onder de mayonaise te mengen.
Meng de oregano en citroenschil onder de panko. Rol de sardientjes door de bloem en schud het teveel af. Voeg door het ei en leg ze in de panko zodat beide zijdes zijn gepaneerd. Bak de filets in veel olie tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de kappertjes mayonaise en citroenpartjes.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Les Trois Seaux Maastricht, Tapas. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *