Crema catalana met witte chocolade

images5k8k2kwv

Ingredienten

  • 500 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 150 gr witte chocolade
  • 1 vanille stokje open gesneden in de lengte
  • 10 eidooiers
  • rietsuiker

Bereiding:

Voeg de melk en room in een pan en zet op het vuur, voeg de vanille toe.

Klop de eidooiers met de suiker in een klopper tot een romige massa tot de suiker is opgelost.

Als de melkmassa kookt klein zetten en deze 15 minuten laten staan zodat de vanille zijn smaak kan afgeven, voeg de witte chocolade toe en roer deze tot dat deze gesmolten is. Zeef de massa en voeg bij de eieren en klop deze rustig onder elkaar.  Laat de massa even 5 minuten staan rusten.
vul de ovenschaaltjes tot de helft en zet deze in de oven voor 35 minuten.
Laat de schaaltjes even afkoelen en strooi er de rietsuiker over en karamelliseer met een brander de suiker zodat er een dun karamel laagje ontstaat.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Les Trois Seaux Maastricht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *