Ingrediënten
- 4 stuk portobello
- 200 gram shiitake
- 200 gram Parmaham
- 4 stuk eendenborst
- Pijlstaart inktvis tube’s
- 2 stronkjes witlof
- Xeres azijn
- Olie
- Platte peterselie
- Kaasschilfers Parmezaan en pezo
Bereiding
Snij de portobello in dunne reepjes
Snijd het witlof in julienne en de parmaham ook in julienne reepjes. Meng de ham en de witlof, voeg er een beetje citroensap bij en een beetje sherry azijn. Dan wat olijfolie en op smaak brengen met peper en zout.
Maak het bord op, bestrijk met olijfolie en peper en zout. Verdeel de portobello over de borden, druppel iets olie over de champignons en laat marineren.
Maak de shiitake schoon en bak ze kort op hoog vuur. Met peper en zout smaken.
Inktvis schoonmaken en in ringen snijden marineren in citroen en citroenrasp, olijfolie opspiezen en à la minute grillen op de Kinrooi gril
Eendenborst vacumeren met olijfolie en garen voor 20 minuten op 55 graden,
Bak de eendenborst rosé in een droge koekenpan op de vel kant. Daarna 2 minuten op de vleeskant.
Garneer de witlof op de portobello, verdeel de gesneden eendenborst over de carpaccio en werk af met Parmezaan, platte plette peterselie zwarte peper en inktvis.