Bitterbal van rookworst met crème van dragon

Bitterballen

Vulling; 15 pers.

  • 300gram  Kipfilet
  • 4stuks      Rookworsten vers gegaard
  • 2dl             Eiwit
  • 10st           Roggebrood fries
  • ½ pak       Panko

Creme;

  • 200cl         Crème fraiche
  • 3 takjes   Dragonblaadjes
  • 1 eetl        mosterd
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Kipfilet schoonmaken van vliezen en in stukken snijden.
  • Rookworsten in plakken snijden grof.
  • De kip en rookworsten in de blender fijn cutteren tot een massa.
  • Eventueel opsmaak brengen met peper en zout.
  • De massa in de koelkast zetten.
  • Het roggebrood in de oven 90 graden 2 uur laten drogen.
  • Dit in de blender fijn malen en samen mengen met de panko.
  • Met behulp van een knijper balletjes maken.
  • Deze door het eiwit halen en daarna door de pankomeel rollen.
  • De bitterbal frituren in olie 175 graden tot de mooi bruin zijn.
  • Serveren met de dragoncrème

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Tapas. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *