Vulling; 15 pers.
- 300gram Kipfilet
- 4stuks Rookworsten vers gegaard
- 2dl Eiwit
- 10st Roggebrood fries
- ½ pak Panko
Creme;
- 200cl Crème fraiche
- 3 takjes Dragonblaadjes
- 1 eetl mosterd
- Peper en zout
Bereiding:
- Kipfilet schoonmaken van vliezen en in stukken snijden.
- Rookworsten in plakken snijden grof.
- De kip en rookworsten in de blender fijn cutteren tot een massa.
- Eventueel opsmaak brengen met peper en zout.
- De massa in de koelkast zetten.
- Het roggebrood in de oven 90 graden 2 uur laten drogen.
- Dit in de blender fijn malen en samen mengen met de panko.
- Met behulp van een knijper balletjes maken.
- Deze door het eiwit halen en daarna door de pankomeel rollen.
- De bitterbal frituren in olie 175 graden tot de mooi bruin zijn.
- Serveren met de dragoncrème