Paté van wild met foie gras en pruimen

Pate van wild met foie gras en pruimen

Vulling;

  • 300gr        Hertenfilet
  • 200 gr       Vette speklappen
  • 10 gr         Zout
  • 1 st            Ei
  • 25 gr         Bloem
  • ½  st          Foie gras
  • Armagnac
  • Zout en peper
  • 1 bakje    Pruimen geweld
  • ½ fles Rodewijn
  • 100 gr Suiker
  • 1 sinaasappel
  • 2 st Steranijs
  • 1 st kaneelstok
  • 1 st vanilleboon
  • 300gr        Ontbijtspek gesneden

Bereidingswijze:

  • Snijd de speklappen in grove blokken.
  • Hak het hertvlees voor de helft in de blender grof.
  • De andere helft in plakken snijden.
  • Hak de speklappen fijn in de blender.
  • De foie gras schoonmaken en in grove stukken snijden.
  • Dit marineren 24 uur in armagnac, zout en peper.
  • Meng het hertvlees grof met de speklappen en foie gras.
  • Doe het ei en bloem toevoegen.
  • Maak er een massa van.
  • Verwarm de oven op 80graden.
  • Bekleed een vorm met gesneden spek, vul het met vleesmengsel en druk het goed aan.
  • Leg er een laag hertfilet plakjes rauw erop.
  • Hier weer het vleesmengsel op.
  • De pruimen er op leggen en afvullen met vleesmengsel.
  • Het spek dichtklappen en in de oven zetten voor circa 1uur.
  • Paté laten afkoelen en storten.

Brioche brood toasten in de oven op 160graden.

  • Hierop een plak paté op leggen.
  • Afgarneren met een zoete chutney en salad pea

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Sligro, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *