Vulling;
- 300gr Hertenfilet
- 200 gr Vette speklappen
- 10 gr Zout
- 1 st Ei
- 25 gr Bloem
- ½ st Foie gras
- Armagnac
- Zout en peper
- 1 bakje Pruimen geweld
- ½ fles Rodewijn
- 100 gr Suiker
- 1 sinaasappel
- 2 st Steranijs
- 1 st kaneelstok
- 1 st vanilleboon
- 300gr Ontbijtspek gesneden
Bereidingswijze:
- Snijd de speklappen in grove blokken.
- Hak het hertvlees voor de helft in de blender grof.
- De andere helft in plakken snijden.
- Hak de speklappen fijn in de blender.
- De foie gras schoonmaken en in grove stukken snijden.
- Dit marineren 24 uur in armagnac, zout en peper.
- Meng het hertvlees grof met de speklappen en foie gras.
- Doe het ei en bloem toevoegen.
- Maak er een massa van.
- Verwarm de oven op 80graden.
- Bekleed een vorm met gesneden spek, vul het met vleesmengsel en druk het goed aan.
- Leg er een laag hertfilet plakjes rauw erop.
- Hier weer het vleesmengsel op.
- De pruimen er op leggen en afvullen met vleesmengsel.
- Het spek dichtklappen en in de oven zetten voor circa 1uur.
- Paté laten afkoelen en storten.
Brioche brood toasten in de oven op 160graden.
- Hierop een plak paté op leggen.
- Afgarneren met een zoete chutney en salad pea