Thee van bospaddenstoelen met ravioli ’s gevuld met kastanje

20141110_214748

Vulling

  • Kastanjevulling
  • 250 gr. Gepelde kastanjes
  • 2 laurierblad
  • ½ ltr. Groentenbouillon
  • 250 gr. Mascarpone
  • Voor de smaak wat balsamico en limoncello toevoegen
  • truffelolie
  • Voor wat meer smaak beetje balsamico azijn en voor de liefhebber wat limoncello
  • zout

Thee

Bouillon van bospadenstoelen, eventueel wat kruiden naar eigen smaak toevoegen

  • Paddenstoelen om te garneren, kort aanbakken.

Deeg

  • 300 g bloem
  • 1 tl zout
  • 2  eieren
  • 1.5 el olijfolie
  • 60 ml water

Deeg

Strooi de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg eieren, zout en water toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg de olijfolie toe en kneed goed door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Kastanjevulling

Gaar de kastanjes met de bouillon en het laurierblad 15 minuten op zacht vuur.

Zeef en vang het vocht op.

Pureer de kastanjes in de keukenmachine met zoveel kookvocht als nodig is voor een homogene pasta.

Meng de gepureerde kastanjes samen met mascarpone.

Breng hoog op smaak met truffelolie en zout.

Vul een spuitzak met een opening van 2 cm Ø met de kastanjevulling.

Ravioli maken

Rol het deeg met behulp van een pastamachine of een deegroller uit tot een mooie dunne plak. Leg om de 10 cm een schepje vulling, bestrijk de randen met water en dek af met een een plak deeg. Druk het deeg goed aan rond de vulling. Steek rondjes uit het gevulde deeg. Herhaal dit tot het deeg en/of vulling op is. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de ravioli in circa 4 minuten gaar. Giet de ravioli af en verdeel ze over borden.

Schenk de thee aan tafel over de ravioli en garneer met een gebakken paddenstoel.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Tussengerecht. Bookmark the permalink.