Zeebaars in cederhout gegaard met venkel crème, popcorn van aardappel en appel curry

20141110_205738

Ingrediënten:

  • 5 zeebaarzen
  • 10 velletjes cederhout
  • Peper en zout
  • 3 st. venkel (klein gesneden)
  • 2 dl room
  • anijslikeur

Venkelcrème

Kook de venkel in room gaar in ca. 15 minuten. Pureer in de keukenmachine en wrijf de massa door zeef. Breng op smaak met een beetje anijslikeur, peper en zout.

Zeebaars

Zet de ceder houtvellen minimaal 2 uur in koud water.

Zeebaarzen schoonmaken en ontschubben. Snijd het vel van de zeebaars enkele malen in met een scherp mes en kruid de vleeskant met zout en peper. Leg de zeebaarsfilet op het cederhout en wikkel strak in het cederhout en maak dicht met slagerstouw. Plaats de zeebaars in een oven van 170°C en laat in ongeveer 15 minuten garen.

Plaats op de borden en verwijder het touw.

Steek een hoekje van het cederhout aan en blaas direct weer uit zodat het gaat roken.

Appel curry

  • 6 appels (elstar, jonagold), geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gember, fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl koriander
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkuma
  • zout
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 el citroensap
  • 2 el geraspte kokos

roerbak de appels goudbruin en leg ze apart

bak ui, knoflook en gember 5 min.

voeg kaneel, kruidnagel en kardemom toe en bak 30 sec.

voeg kokos, koriander, kurkuma, chilipoeder, garam masala, zout en tomaten toe en bak 10 min.

Meng de tomatensaus met de appels

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Voorgerecht. Bookmark the permalink.