Tarte tatin van ananas met vanille-ijs

Ingredienten:

  • 1 kleine ananas en peper
  • 50 ongezouten boter
  • 50 gr suiker
  • 1 pakje bladerdeeg
  • Vanille-ijs

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°, Schil de ananas en snij er vier plakken van een cm dik van

Bestrooi de ananas met peper

Doe de suiker en de boter in een pannetje op laag vuur tot de suiker volledig gesmolten is, Laat een paar minuutjes warmen

Verdeel over vier ovenschaaltjes van 10 cm diameter de plakken ananas, met de peper naar beneden

Snijd uit het bladerdeeg vier cirkels van 10 cm diameter

Prik ze in met een vork en leg op elk schaaltje een plak bladerdeeg en duw lichtjes aan

Bak de taartjes in 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is en gerezen

Laat even afkoelen en draai ze dan om en uit het vormpje.

Serveer lauw met een bolletjes ijs

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Frans, Sapere Genoelselderen. Bookmark the permalink.