Gelei van kaneel, loempia gevuld met vulling van appeltaart en vanille hangop

2013-11-18 22.17.15

Kaneelgelei

  • Schil van 1 citroen
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 5 dl witte wijn
  • 5 dl appelsap
  • 2 pijpjes kaneel
  • 50 gram suiker
  • 12 blaadjes witte gelatine

1 Breng in een pan de wijn met het appelsap, de citroen en sinaasappel, de kaneel en 50 gram suiker aan de kook. Laat dit ongeveer 15 minuten heel zachtjes borrelen.

2 Week ondertussen in een kom met ruim koud water de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten. Zeef de wijnmassa boven een kom. Los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat de gelei opstijven.

Appelloempia’s

  • 6 zure appel
  • 1 el kaneel
  • 6 el suiker
  • 6 el boerenjongens
  • 5 plakjes peperkoek in kleine blokjes
  • 12 loempiavellen
  • 2 eiwitten

1 Snij de appel in zeer kleine blokjes. Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar. Leg op het loempiavel een beetje appelmengsel. Smeer de zijkanten in met eiwit. Rol de loempia strak. Frituren op 175°.

Vanille hangop

  • 1 ltr volle yoghurt
  • 1 vanille stokje (in de lengte gehalveerd)
  • 2 el poedersuiker
  • 1 el citroensap

1 Laat de yoghurt 1 nacht uitlekken in een schone theedoek. Meng het dikke yoghurt mengsel dat overblijft met de pulp uit het vanille stokje, de poedersuiker en het citroensap.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Dessert. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *