Speenvarken, spitskool, schorseneren, bietenjus.

Gebakken ribjes van speenvarken

Ingredienten:

  • 1 spitskool
  • 1 kg schorseneren
  • 1 liter bietensap
  • 1,2 kg speenvarken
  • 200 ml jus
  • 100 g hazelnoten

Bereiding:

Spitskool snijden erg dun. Deze stoven we kort aan in de boter en we voegen een paar gehakte hazelnootjes door de mix.

Schorseneren schillen we en snijden deze in dunne plakjes en een paar dikkere plakjes.

Frituur de dunne plakjes. De dikkere plakjes bakken we aan goudbruin.

Kook het bietensap in en voeg dit toe aan de jus en maak de saus af met een plakje boter.

De speenvarken garen we op 60C voor 20 minuten en dan bakken we de huid krokant.

We bouwen alles om de speenvarken heen. De jus gaat om alles heen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frunk, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.