Ingrediënten:
- Roodbaars
- Lente ui
- Sjalot
- Olijven
- 2-3 asperges
- 2 Romatomaten concasseren
- Citroen
- Radijs
- Bleekselderij
- Mayonaise
- Crème fraiche
- Basilicum
- French dressing
- Zeekraal
- Knolselderij
- Peper en zout
Bereiding:
- maak de roodbaars schoon en snij van de huid af, portioneer deze op 80-90gr pp.
- leg op het rooster van de rookton en rook deze enkele minuten met gesloten aluminium folie en haal eruit, zo nodig ff doorgaren in de oven en zet aan de kant tot gebruik.
- snij fijn, lente ui, tomaat ontveld in blokjes en wat ringen van olijven.
- marineer even kort wat asperge paaltjes in citroen, olijfolie p/z en meng ze erbij, meng er ook wat gesnipperde sjalot en wat zeekraal door, breng op smaak met p/z citroensap en wat French dressing.
- maak van 200gr mayonaise, 50gr crème fraiche en een bos geplukte basilicum een gladde crème in de blender/thermomix , blender 30 seconden op de hoogste stand en vul af in een spuitflesje.
- frituur wat fijne julienne (reepjes) knolselder op 170C en leg op droog papier en zout licht.