Panna cota van witte chocolade, gemarineerde aardbeien in fruitesse en sabayon

 

20150622_224110

Ingrediënten Panna Cota

  • 1 liter melk
  • ½ liter slagroom ongezoet
  • 200 gr suiker
  • 1 vanille stokje
  • 6 gelatineblaadjes
  • 150 gr witte chocolade

Panna cota

Verwarm de melk met de slagroom, suiker en vanille en laat deze 15 minuten trekken zodat de vanille zijn smaak kan afgeven. Week de gelatine in koud water en laat deze goed zacht worden.

Als de room goed op smaak is de uitgeknepen gelatine toevoegen en deze zorgvuldig roeren zodat dit goed is vermengt. Deze zeven en glazen of borden vullen.

Gemarineerde aardbeien

  • 1 dl water
  • 100 gr suiker
  • 500 gr aardbeien
  • 1 fles liefmans Fruitesse

Water met suiker laten koken tot de suiker is opgelost en van het vuur nemen, fruitesse toevoegen.

De aardbeien schoonmaken en snijden in kwarten of in de helft. Deze in de marinade leggen en min 30 minuten marineren.

Sabayon

  • Gepasteuriseerde eidooier 400 g
  • Suiker 300 g
  • Droge witte wijn 2 dl
  • Likeur 1,5 dl

Meng de witte wijn en likeur met suiker en de eierdooiers in een bekken.

Roer dit mengsel met een garde goed door elkaar.

Plaats het bekken in de bain-marie en klop het mengsel met de garde schuimig. Let erop dat er een ‘zalvige’ binding optreedt.

Haal het bekken direct uit de bain-marie en klop het mengsel nog even door.

Serveer de sabayon direct over het nagerecht.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *