Ingrediënten:
- 600 g rode poon
- 1 el olijfolie
- 1 dl visbouillon
- 5 cl witte wijn
- 3 eetl. uien fijngehakt
- 2X 30 gr. roomboter
- 1 dl room
- 1 wortel
- ½ prei (alleen het wit)
- ½ courgette
- 12 vastkokende aardappelen
- 1/4 bosje peterselie
Bereiden:
Snijd de poonfilet in 2 gelijke stukken. Smeer een diepe ovenschotel in met wat olie. Schik er de visporties op en kruid ze met peper van de molen en zout. Giet er de visbouillon en de witte wijn over. Dek af met een vel aluminiumfolie en schuif 10 minuten in een hete oven van 175°C. Haal de stukken vis voorzichtig uit het pocheervocht en houd ze warm. Giet het pocheervocht door een fijne zeef.
Stoof de gesnipperde ui in de boter. Voeg er het pocheervocht bij en laat flink inkoken. Voeg nu ook de room toe en laat nog even inkoken. Bind de saus met roomboter ( monteren ).
Snijd ondertussen de wortel, prei, venkel en de courgette in fijne brunoise. Kook heel kort in wat gezouten water, en voeg bij het vocht.
Schil de aardappeltjes en snijd deze in brunoise. Kook ze gaar in gezouten water, giet af en bewaar warm onder een handdoek met deksel op.
Verdeel de vissen over een diep, warm bord. Lepel er de saus met groenten en aardappelen rijkelijk over.
Bestrooi met de gehakte peterselie.