Ingrediënten:
- 6 oesters
- 2 deciliter slagroom ongezoet
- 500 gram spinazie
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 25 gram boter
- zout en peper
- 50 gram verse pecorino, geraspt
Bereidingswijze:
- Maak de oesters bij het scharnier open.
- Snijd de oesters los uit hun schelp. Leg deze in een bakje en bewaar de onderste schelpen.
- Sla de slagroom lobbig en zet deze in de koelkast.
- Was de spinazie in ruim water. Snipper het sjalotje en de knoflook.
- Smelt de boter in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook op halfhoog vuur.
- Voeg na 3 minuten de gewassen spinazie toe en bak op hoog vuur kort mee tot de spinazie iets is geslonken. De spinazie mag nog wat beet hebben. • Breng op smaak met zout en peper. • Vul de schelpen tot de helft met wat spinazie en leg daarop de oesters. • Vul de oesters af met de geslagen room en strijk deze glad met een mesje. • Strooi een dun laagje geraspte kaas over de gevulde schelp. • Verwarm de oven voor op 220 °C met grill of op de hoogste grillstand. • Leg de oesters op een plateau of ovenschaal en bak ze in de oven vlak onder de grill circa 7 minuten. Controleer tussentijds of de oesters al mooi goudbruin worden. Zo niet: elke keer met 2 minuten verlengen. • Als de oesters mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar om te serveren (let op: de schelpen zijn heet).