Rilette van gerookte makreel/gelei komkommer/rettich/gepekelde red Meat radijs

Rilette is klaar(gerookte en gestoomde makreel geplukt en aangemaakt met mayo, limoen en peper en zout)

Komkommer gelei:

Agar gelei van komkommer sap (komkommer door slowjuicer) met 500 gram sap(+groene kleurstof en zout naar smaak) met 4 gram bladgelatine en 2 gram agar agar. Uitstorten kaarsrecht op platen heel dun. En hard laten worden

Rettich op japanse schaaf dun banen snijden, dan op zoetzuur zetten minimaal 1 dag (bijna onbeperkt houdbaar)

Zoetzuur:

. 1 liter natuur azijn

. 1 liter water 1 kilo suiker

. 3 sereh

. 1 el peper korrels

4 laurier blad

Handje korianderzaad

5 tenen knoflook

40 gr zout

7 kruidnagels

Rechthoeken snijden van gelei die (ongeveer) passen op banen van rettich. Dit samen oprollen in slagersfolie en even laten ‘rusten)

Dan mooie spiralen snijden.

Red meat radijs is al klaar. (Red Meat radijs op snijmachine, rond uitsteken en op zoet-zuur leggen)

Emulsie van komkommer(green juice)

1 komkommer

50 gram yoghurt

50 gram sushisu

Xantana

Peper

Zout

½ sjalot

½ groene peper

Voorgerecht dresseren in een steker met de spiraal onderop.

Naar eigen creativiteit wat cress en bloemetjes erop schikken

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Rura Roermond, Voorgerecht. Bookmark the permalink.