Harde wener deeg Ingrediënten:
- 100 gr bastard suiker
- 200 gr room boter gesmolten, niet warm
- 300 gr gezeefde bloem
- 1 ei
- Zout
Bereidingswijze:
Meng alles onder elkaar tot een gladde massa, Laat dit een half uurtje in de koeling rusten Uitrollen met een beetje stuif meel.
Tarte tatin Ingrediënten:
- Roomboter
- Poedersuiker
- Granny smith
Bereidingswijze: Schil de appel in snij in kwarten, Leg de onderkant van een bakpan vol dunne plakken roomboter. Voeg hierboven op poedersuiker aan toe, Leg dit helemaal vol met de appel, Bak de onderkant gelijkmatig goud bruin aan de onder kant,
Zet in de oven tot de appel gaar is, leg de harde wener deeg hierover heen, Bak tot het deeg mooi bruin en krokant is, Laat dit afkoelen, draai de tarte tatin om en snij in punten – Maak dit kort warm in de oven.
Champagne Sabayon (de officiële manier)
Ingrediënten:
- 300 gr eierdooier
- 150 gr poedersuiker
- 400 gr champagne/cava
- 300 gr ongezoete slagroom
Bereidingswijze:
- Klop de ongezoete slagroom tot yoghurt dikte en zet koud
- Klop het ei, poedersuikeren champagne au bain-marie tot een gladde en gare massa
- Klop deze in een bak met ijswater koud
- Als deze koud is de room toevoegen
Champagne Sabayon (de snelle manier)
Ingrediënten:
- 300 gr eierdooier
- 150 gr poedersuiker
- 400 gr champagne/cava
- 300 gr ongezoete slagroom
- 2 blaadjes gelatine (weken in koud water)
Bereidingswijze:
- Klop de ongezoete slagroom tot yoghurt dikte en zet koud
- Zet de champagne op het vuur en breng naar het kookpunt
- Voeg de gelatine toe
- Voeg de eierdooiers en poedersuiker toe en zet het vuur uit
- Klop dit krachtig tot het ei gaat binden
- Zet het in de keukenmachine en laat het koud kloppen
- Voeg de room toe
Koekje van sesam en karamel Ingrediënten:
- 150 gr kristalsuiker
- 1 dl Water
- Sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Zet suiker en water op
- Laat karamelliseren tot de juiste kleur
- Sesamzaadjes toevoegen
- Dun uitsmeren op vetvrij papier