Spinazie-broccoli soep

  • 600 gr. verse spinazie
  • 500 gr. broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 l. kippen- of groentebouillon en een mengsel
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 125 gr. room
  • Iets om erin te doen, bijvoorbeeld kriewelspekjes (uitgebakken julienne gesneden gerookt spek) of reepjes gerookte zalm of een handje garnalen of een paar mosselen. Ook lekker is er geraspte pittige harde kaas (pecorino) over te strooien of er gegrilde stukjes brood met kaas in te leggen.
  • Eventueel een scheut losgeslagen zure room

Was de spinazie en ontdoe hem van de harde steeltjes en nerven. Was de broccoli. (in plaats van broccoli kun je ook 450 gr. doperwtjes nemen, andere soep, maar hetzelfde principe en ook zeer lekker).

Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olijfolie, op middelmatig vuur, glazig in een grote pan.

Voeg de gewassen spinazie toe en laat even slinken. Voeg de, in middelgrote stukken gesneden, broccoli toe. Schenk de bouillon erbij en laat een minuut of 20 zachtjes koken.

Pureer de soep zeer fijn met staafmixer of keukenmachine tot een bijna gladde gebonden soep. Als je wilt kun je hem door een zeef drukken, dart wordt hij gladder, maar niet lekkerder van. Maak op smaak met peper en voeg tenslotte de room toe.

Schep een beetje vulling in de soepkom en schep daarop de hete soep. Eventueel versieren met een scheutje losgelagen zure room.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Lady'snight, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.