Sashimi van Makreel met radijs pepesan

Makreel fileren 3 stuks, 2 stuks pekelen met 150gr suiker en 150 gr zout en limoenrasp dit minimaal 20 minuten pekelen en dan afspoelen. Meat radisch.

3 grote makrelen schoongemaakt ca 500 gr vis.

Pepesan Ingrediënten :

  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stengels sereh
  • 8 dikke plakjes laos
  • 8 limoenblaadjes
  • 1 tl trassi
  • 1 el azijn
  • 2 tl (palm)suiker
  • 1 el ketjap manis
  • 4-8 el sambal badjak od andere gebakken sambal
  • Peper zout

Maken van Boemboe, door sjalotjes en de knoflook heel fijn in olie lichtgekleurd bakken. Sambal erbij een a 2 minuten mee laten bakken, vuur wat hoger sambalscherpte neemt dan iets af. Voeg alle ingrediënten toe, behalve de makreel en de sereh, laat dit 10 minuten pruttelen. Pakketjes maken: scheur alluminiumfolie en leg hierop makreel en besmeer dit met een dikke laag van de boemboe. Leg hierop een stengel sereh en vouw pakketje dicht. Garen in de oven ca 10 minuten.

De gepekelde schoongemaakte makrelen in nette reepjes snijden.

Snij de meat radisch op de snijmachine in dunne plakken en steek hier rondjes uit. Leg ze in een bakje met zoetzuur.

Pepesan uit alu halen en klein maken. Zorge dat graten er niet meer inzitten, opmaken in een ronde steker.

Zie voor opmaak foto.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Rura Roermond, Voorgerecht. Bookmark the permalink.